Verloskundige Praktijk de Morgen

Verloskundige zorg in Dalfsen, Hoonhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Wijthmen

Wanneer bellen?

Vóór 37 weken zwangerschap:

Altijd bellen wanneer er sprake is van regelmatige weeën, bloedverlies of vruchtwaterverlies, of wanneer je denkt te gaan bevallen. 

Vanaf 37 weken zwangerschap mag je onder begeleiding van je verloskundige thuis of poliklinisch (op eigen verzoek in het ziekenhuis) bevallen. 

Vanaf 37 weken zwangerschap bellen:

  • Bij weeën om de 4-5 minuten, die minimaal 60 seconden aanhouden en dit gedurende een 1 uur lang. Wanneer dit niet de eerste keer is dat je gaat bevallen en je het gevoel hebt dat bevalling snel gaat kan je uiteraard ook eerder bellen. Ook kan het zijn dat we andere afspraken met je maken tijdens de zwangerschapscontroles. 

 

  • Bij het breken van de vliezen. Het vruchtwater is normaal gesproken helder/doorzichtig, melkachtig of lichtroze van kleur. Wanneer het vruchtwater groen is of bruin of er zit veel bloed bij, altijd direct bellen!

 

  • Bloedverlies. Een klein beetje bloedverlies met wat slijm aan het einde van de zwangerschap of wat bloedverlies bij het hebben van weeën is normaal. Bij ruim helderrood bloedverlies altijd even contact opnemen.  

  • Bij twijfel of ongerustheid! Mochten er vragen zijn over het bovenstaande, stel deze dan gerust op het spreekuur. Dit is belangrijk, zodat alles duidelijk is op het moment dat je zult gaan bevallen.

E-mailen
Bellen