Verloskundige Praktijk de Morgen

Verloskundige zorg in Dalfsen, Hoonhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Wijthmen

Zwangerschap

Je menstratie blijft uit en de zwangerschapstest is positief, je bent zwanger!


Waarschijnlijk ben je eerst overrompeld door gevoelens van blijdschap, ongeloof, schrik, verbijstering of twijfel.
Misschien ben je al een hele tijd bezig om zwanger te worden en had je niet meer verwacht dat het toch nog spontaan zou gebeuren. Of was je juist net gestopt met anticonceptie en had je verwacht dat het nog wel een jaar zou duren voordat het zo ver zou zijn. 
Het kan natuurlijk ook zijn dat je niet van plan was om zwanger te worden op dit punt in je leven en had je het liever nog wat jaartjes uitgesteld. 

Hoe dan ook, een positieve zwangerschapstest betekend een verandering in jouw/jullie leven en er komen waarschijnlijk veel vragen naar boven.

  • Hoe ver ben ik zwanger?
  • Wat is de uitgerekende datum?
  • Bij welke verloskundige(n) praktijk willen we onder controle?
  • Zullen we het al aan iemand vertellen?
  • Wanneer zal mijn zwangere buik voor andere te zien zijn?
  • Hoe regel ik mijn zwangerschapsverlof of vervanging op het werk?
  • Willen we weten of het een jongen of een meisje wordt?

Er komt veel op je af wat leuk en spannend tegelijk is. De Verloskundige is ervoor om de begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling, kraambed en de periode daarna op zich te nemen.
Tijdens de zwangerschapscontroles zal er ingegaan worden op wat er allemaal geregeld moet worden.We spreken van zwangerschap vanaf het moment van bevruchting tot aan de geboorte van het kind. Gemiddeld duurt deze periode 9 maanden en een week, ofwel 40 weken (280 dagen). In Nederland mag de Verloskundige laagrisico zwangerschappen begeleiden tot aan een zwangerschapsduur van 42 weken. 

E-mailen
Bellen