Verloskundige Praktijk de Morgen

Verloskundige zorg in Dalfsen, Hoonhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Wijthmen

Prenatale Testen

Wanneer je nog maar net zwanger bent komt er van alles op je af. Zo ook de vraag of je vroeg in de zwangerschap testen wilt doen waarmee je kunt bepalen of je kindje het syndroom van Down, Patau of Edwards heeft. Deze testen zijn niet verplicht. Ook is het niet verplicht om alle informatie over deze testen te krijgen als je eigenlijk van te voren al weet dat je de test niet wilt doen. 

Het kan wel lastig zijn om te beslissen of je een test wel of niet wilt doen als je nog niet zo goed weet wat de test inhoudt en wat de uitslag je vertelt. Daarom bieden we je altijd de mogelijkheid aan om uitgebreide informatie te krijgen tijdens een gesprek op de praktijk. Daarna heb je alsnog de keus om wel of niet de test te laten doen.

Welke testen zijn er?

Tussen 18 en 20 weken kun je ervoor kiezen de baby te onderzoeken op lichamelijke afwijkingen door middel van een echoscopisch onderzoek. Dit wordt de 20-weken echo of SEO genoemd. Ook deze test is niet verplicht, dat betekent dat we altijd zullen vragen of je deze test wel of niet wilt laten doen. Informatie over deze test krijg je in het uitgebreide gesprek op de praktijk, meestal tijdens de eerste afspraak. 

Wil je meer weten over bovengenoemde testen? Kijk dan op deze website

E-mailen
Bellen